هفت تکنیک ساده برای افزایش اعتماد به نفس را بیاموزید.
یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر موفقیت هر فرد داشتن اعتماد به نفس است. معمولا در سمینار موفقیت سخنران به این موضوع اشاره میکند و اعتماد به نفس بهعنوان راهی برای حرکت در مسیر موفقیت صحبت میکند.
طی ۵۰ سال گذشته، داشتن عزت نفس و بهرهمند بودن از اعتماد به نفس بسیار مورد توجه قرار گرفته است. بهطوری که والدین و خانوادهها به این نتیجه رسیدهاند که داشتن اعتمادبهنفس در کودکان منجر به بهبود عملکرد و زندگی موفقتر در آینده خواهد شد.
روانشناسی بهنام ناتانیل براندن در سال ۱۹۶۹ در کتابی اعلام کرد که بیشتر مشکلات روحی و عاطفی که افراد با آن روبرو هستند را می توان به عزتنفس پایین ربط داد. براندن بنیان نهضت عزت نفس را با این ادعا بنا کرد که ارتقاء عزتنفس نه تنها میتواند به عملکرد بهتر منجر شود، بلکه حتی می تواند مشکلات وی را درمان کند. از آن زمان تاکنون هزاران مقاله منتشر شده و مطالعاتی در مورد رابطه بین موفقیت و عزت نفس انجام شده است.
تعریف اعتماد به نفس
تعاریف بسیاری در هر سمینار موفقیت برای اعتماد به نفس عنوان میشود. بعضی ایمان به خود را اعتماد به نفس مینامند. برخی دیگر اعتماد به نفس را به عنوان انتظارات یک فرد از عملکرد و ارزیابی خود از تواناییها و عملکردش تعریف میکنند. اما تعریف درست و بهتر میگوید: «اعتماد به نفس، اعتماد یک فرد به تواناییها، ظرفیتها و قضاوتهای خود است یا اعتقادی که میتواند با موفقیت روز به روز فرد در ارتباط باشد.»
برای رسیدن به موفقیت قطعا باید اعتمادبهنفس داشته باشید. خودتان و تواناییهایتان را بشناسید و به آنها ایمان داشته باشید. بتوانید از آنها دفاع کنید. به موقع صحبت کنید و نگذارید حقی از شما ضایع شود. بتوانید با صدای رسا و بدون لرزش حرفتان را بزنید و طوری از مهارتتان بگویید که مخاطب باورشان کند.
راههای ساده برای افزایش اعتماد به نفس و رسیدن به موفقیت
۱. از تاثیر حرکات بدن غافل نشوید: روانشناسان بر این باورند که وضعیت بدن شما تاثیر مثبتی بر عملکرد هورمونهای شما دارد. باید به دنبال حس اعتماد به نفس در بدنتان باشید و آن را در خود تمرین کنید. پاهایتان را روی زمین حس کنید و لغزش نداشته باشید. عضلاتتان را منقبض نکنید و آرامشتان را حفظ کنید.
۲. تمرین هوشیاری: به محیط مسلط شوید. با تمرکز پاها، بازو، قفسه سینه، گردن و سر خود را احساس کنید. به اعضای بدنتان اجازه دهید عملکردشان را به درستی انجام دهند. به درستی نفس بکشید. به دقت گوش کنید و بگذارید گوشها صداهای اطراف را حس کنند. چشمانتان محیط را به دقت بررسی کنند. در کل حضور خود را احساس کنید.
۳. انرژی را در بدنتان حس کنید: کمی استرس میتواند برای آگاهی ما مفید باشد و انرژی اضافی لازم برای انجام کار را به ما بدهد. بر هیجانات خود مسلط شوید و احساستان را کنترل کنید.
۴. به طور منظم ورزش کنید: ورزش تأثیر موثری در اعتماد به نفس دارد. ورزش منظم، اندورفینها را آزاد میکند که به نوبه خود با گیرندهها در مغز ارتباط برقرار می کند، که باعث ایجاد حالت دلپذیری میشود و به نوبه خود، خود را در یک نور مثبتتر مشاهده خواهید کرد.
۵. اعتماد به نفس را تصور کنید: چشمان خود را ببندید و بدن خود را کاملاً شل کنید. با احساس آرامش و ارتباط در ذهن بمانید، با خودتان صحبت کنید یا هر فعالیتی را که به مشا اعتماد به نفس بیشتری میدهد انجام دهید. اجازه دهید احساس حضور راحت بدن و ذهن شما را تحت الشعاع خود قرار دهد.
۶. به خود اجازه دهید که در جریان زندگی باشید، خطر کنید، اشتباه کنید: از بیرون، اغلب ما فکر می کنیم «وای، همه از من خوشحالتر، زیباتر، خلاق، موفق، فعال و غیره هستند. من به اندازه کافی خوب نیستم که بتوانم مثل آنها باشم.» حتی کسانی که در بعضی از زمینههای زندگی استثنایی هستند، احتمالاً در برخی دیگر دچار مشکل میشوند. به خودتان اجازه دهید که یادگیرنده باشید، تازه کار باشید. اطمینان داشته باشید که هیچکس کامل نیست. در واقع، شما به احتمال زیاد الهام بخش دیگران در موقعیتهای مشابه هستید.
هنگامی که از منطقۀ امن خود خارج میشوید و چیز جدیدی را شروع میکنید، محدودیتهای خودتان را گسترش میدهید. هنگامی که شما با موفقیت چیزی را که خارج از منطقه اطمینان شماست تکمیل کنید، به خود اعتماد میکنید.
۷. اهداف خود را مشخص کنید: پیشرفت در جهت اهداف شخصی درست، داربستی است که اعتماد به نفس سالم بر آن بنا شده است. باتوجه به تواناییهایی که از خودتان سراغ دارید اهدافتان را مشخص کرده و بنویسید. تواناییهایتان را افزایش داده و آنها را تقویت کنید و مجددا اهدافتان را بنوسید و برای رسیدن به آنها تلاش کنید.
۸. با خودتان خوب صحبت کنید: همیشه دریافت بازخورد خوب از دیگران بسیار لذت بخش است. با این وجود، جستجوی تأیید از دیگران، یک دام است. خودتان را تایید کنید. با دلسوزی، مهربانی و تشویق با خود صحبت کنید. از این گذشته، مهمترین رابطهای که در زندگی دارید، رابطه با خودتان است. آن را به یک رابطۀ خوب تبدیل کنید.
۹. از دیگران کمک بخواهید: اگر شما فردی هستید که به خودتان اعتماد ندارید و از این موضوع رنج میبرید برای رسیدن به آن از دیگران کمک بخواهید. یکی از ویژگیهای اصلی اعتماد به نفس در ارزش گذاری دیگران نهفته است. وقتی ما در خانواده، دوستی و جوامع خود نقش مثبتی را بازی می کنیم، به درستی احساس خوبی نسبت به خودمان پیدا میکنیم. ما احساس میکنیم که در حال انجام یک هدف معنادارتر در زندگی هستیم.
بودن در بین مردم و همکاری با آنها قدرتمندترین نتیجه را ایجاد می ند. هنگامی که به دیگران رسیدیم، میبینیم که تلاشهای ما به شکلی شکوفا می شود که هرگز به تنهایی نتوانستهایم به آنها دست یابیم.
منبع:bazaracademy.ir |