فرصت های ویروس کرونا در زمان قرنطینه خانگی
فرصت های ویروس کرونا در زمان قرنطینه خانگی
کرونا به ایران آمد. این ویروس چه فرصتهایی را برای ما ایجاد میکند؟ چگونه میتوانیم در شرایط قرنطینه خانگی بهترین عملکرد را داشته باشیم؟
در شرایط فعلی که بیماری کرونا باعث شده افراد بسیاری در منزل حضور داشته باشند، برخی به شدت ناراحت و نگران هستند. اما برخی دیگر از این فرصت در خانه ماندن، بهترین بهره و استفاده را میبرند.
در مراحل مختلف زندگی ممکن است با بحرانهای مختلفی روبهرو باشیم و باید راهکارهایی برای مقابله با بحرانها پیش رو داشته و از بحرانها و حوادث نترسیم. بحرانهای زندگی میآیند و میروند ولی نحوهی عملکرد ما در مقابل چنین شرایطی بسیار اهمیت دارد. باید بتوانیم آنقدر خود را قوی کنیم که نه کرونا و نه هیچ بیماری دیگری نتواند برای ما مشکل ساز باشد و ما را از پای درآورد. ویروس کرونا یا کووید ۱۹ چه پیامی برای ما دارد؟
کرونا نیز روزی از کشور ما و سایر کشورهای جهان میرود و ما میمانیم طرز برخورد و عملکردمان نسبت به این بیماری مهلک و مساله ساز.
در حال حاضر، شهروندان تقریبا تمام استانهای کشور در شرایط خاص قرنطینه قرار دارند. اما در این بین سوالات مختلفی ممکن است برای هر کدام از آنها پیش بیاید که برخی از این سوالات را در ذیل فهرست کردهام که در ادامه مقاله میتوانید پاسخ آنها را نیز مطالعه کنید:
در روزهای قرنطینه کرونا و در منزل چه برنامههایی را دنبال کنیم؟
چگونه در شرایط کرونا آرامش خود را حفظ کنیم؟
چگونه از زمانهای در کنار هم بودن استفاده کنیم؟
چگونه در شرایط کرونا از زمان خود بهتر استفاده کنیم؟
چگونه در شرایط کرونا بتوانیم توانمندیهای جدیدی بیاموزیم؟
چه کار کنیم تا به کرونا مبتلا نشویم و راههای جلوگیری از ابتلا به کرونا چیست؟
ویروس کرونا و روزهای قرنطینه در منزل
بسیاری از هموطنان ما و از جمله خودمان روزهای متفاوتی را میگذرانیم و اکثرا در منزل و در کنار خانواده هستیم. برخی افراد را میشناسم که به دلیل مشغلههای زیاد سالهای سال بود چنین فرصتی را برای با هم بودن در اختیار نداشتند و کرونا مسبب خیر شود. شنیدهاید که میگویند، عدو سبب خیر شد اگر خدا خواهد.
قبل از آنکه ادامه مقاله را مطالعه کنید، از شما چند سوال مهم دارم:
در طی مدت زمانی که در منزل هستید، زمان خودتان را چگونه میگذرانید؟
در زمان قرنطینه چه کارهایی انجام میدهید؟
آیا از نظر ذهنی و روانی آرامش لازم را دارید؟
اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، چه تصمیمهای جدیدی برای خودتان گرفتهاید؟
آیا کرونا در وضعیت اقتصادی شما تاثیر منفی گذاشته است؟
چه تدابیری برای حل مسایل مالی خودتان دارید؟
به نظر شما این وضعیت تا چه زمانی ادامه پیدا خواهد کرد؟
و اگر این وضعیت ادامه داشته باشد، چطور شرایط بحران را مدیریت میکنید؟
به این سوالات فکر کنید و سپس نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
در روزهای قرنطینه کرونا و در منزل چه برنامههایی را دنبال کنیم؟
در روزهای قرنطینه، افراد به چند دسته تقسیم میشوند. عدهای خود را میبازند و تصور میکنند دنیا به آخر رسیده است و دیگر نمیتوان کاری کرد. این گروه تماشاچی هستند و هدف و برنامهی خاصی را در روزهای کرونا دنبال نمیکنند. بلکه از درون خودخوری میکنند و برای خودشان علاوه بر کرونا مشکلات جدید دیگری نیز ایجاد میکنند.
گروه دیگری هم هستند که به ویروس کرونا اصلا اهمیتی نمیدهند و زندگی عادی خودشان را دارند و برایشان هیچ چیز مهم نیست. حتی تدابیر مربوط به مقابله با ویروس کرونا را نادیده میگیرند. این گروه هم مشکلات و مسایل حادی برای خودشان و اطرافیانشان ایجاد میکنند.
اما گروه سوم، افرادی هستند که باوردارند باید در قرنظینه و منزل بمانند، اما برای زمانی که در منزل هستند، برنامهای ندارند و روز را شب و شب را روز میکنند. فقط میخورند و میخوابند یا نهایتا پای تلویزیون هستند و با گوشی هوشمند خود در شبکههای اجتماعی حضور دارند.
اما در این بین عدهای هم هستند که به شرایط بهوجود آمده به چشم فرصت نگاه میکنند و از این فرصت استثنایی حداکثر بهره را میبرند و برای هر روزی که در قرنطینه میگذرانند، برنامهای مجزا و مشخص دارند.
در روزهای قرنطینه کرونا و در منزل چه برنامههایی را دنبال کنیم؟
شاید این سوال برایتان پیش بیاید که در روزهای قرنطینه مربوط به ویروس کرونا، چطور میتوانیم از زمان خود به بهترین شکل استفاده کنیم. گام به گام با ما همراه شوید.
قدم اول: کاغذ و قلمی بردارید و پشت میز کار و در محیطی آرام بنشینید.
قدم دوم: ذهن خودتان را رها کنید و نام خداوند را در بالای برگه بنویسید. بعد از نوشتن نام خداوند یک عبارت تاکیدی مثبت بنویسید. میتوانید از مجموعه ای از عبارت تاکیدی و جملات تاکیدی مثبت کمک بگیرید. همچنین میتوانید ازمقالهی ۲۰ عبارت تاکیدی قانون جذب که شادی و نشاط را به شما می بخشد نیز کمک بگیرید.
قدم سوم: فهرستی از کارها و برنامههای رها شده و نیمه تمام خود تهیه کنید. با حوصله و دقت بنویسید و کاری را از قلم نیندازید. باید برای نوشتن کارهای عقب افتاده با حوصله و دقت پیش بروید و عجله نکنید.
قدم چهارم: وقتی فهرست کارهای عقبمانده را تمام کردید، فهرست کارهای جاری را یادداشت کنید. کارهایی که معمولا و به صورت روتین انجام میدهید.
قدم پنجم: فهرستی از کارها و برنامههای آتی خود استخراج کنید و با دقت همه را بنویسید.
دقت کنید هر سه فهرست باید دقیق و کامل باشد. هر کدام را روی برگهای جداگانه بنویسید. از اینکه ممکن است فهرست بلند بالایی نوشته باشید، هراس به خودتان راه ندهید و فهرست را کامل کنید. شاید لازم باشد بین نوشتن به ذهن خودتان استراحت بدهید و فهرست را کامل کنید. استراحت کنید و مجددا فهرست را کامل کنید. هر چقدر فهرست شما کاملتر و دقیقتر باشد، بهتر است.
قدم ششم: حال که فهرست را تهیه کردید، باید به سراغ الویت بندی آنها بروید. فهرست نوشته بده روی هر سه برگه را به ترتیب الویت بندی کنید. هر تیتری که نوشتهاید را الویت بندی کنید. آن کارهایی که انجام دادنشان ضروری و حیاتی است با الویت یک و به ترتیب بقیه را الویت دوم و سوم بدهید.
باید همین روال را در مورد هر سه برگه در پیش بگیرید.
قدم هفتم: مواردی که به عنوان الویت یک اننخاب کردهاید، را از فهرست جدا کرده و روی برگهی جدیدی یادداشت کنید.
قدم هشتم: برای مورادی که روی کاغذ نوشتهاید باید زمان مناسبی اختصاص بدهید و برنامه ریزی کنید.
هر کسی بنا به شرایطی که دارد میتواند برای رسیدن به اهداف خود برنامه ریزی کند. به شما توصیه میکنم مقالهی هدفگذاری و برنامه ریزی برای سال ۹۹ و همچنین مقالهی برنامه ریزی برای سال ۹۹ و تصمیم گیری های جدید برای سال جدید را مطالعه کنید.
برنامه ریزی شما باید دقیق و منطقی باشد تا بتوانید در مدت زمانی که در منزل هستید به بهترین شکل از زمان خودتان استفاده کنید. این فرصت طلایی را از دست ندهید و به شکلی عمل کنید که درنهایت بتوانید بهترین نتیجه را به دست آورید.
چگونه در شرایط کرونا آرامش خود را حفظ کنیم؟
در شرایطی که ویروس کرونا خطرات زیادی را برای شهروندان سراسر جهان به وجود آورده است، بسیاری دچار تنش و اضطراب میشوند و میگویند آرامش ندارند و نمیتوانند در چنین شرایطی زندگی آرامی داشته باشند. میگویند ترس وجودشان را فرا گرفته و حتی اگر نگران جان خودشان نباشند، نگران جان عزیزان خود هستند.
از چنین افرادی چند سوال دارم:
به نظر شما نگرانی و نگران بودن برای موضوعی میتواند آن مساله را حل کند؟
آیا تا به حال شنیدهاید که کسی بگوید، من آنقدر نگرانی مسالهای بودم که نیروی نگرانی توانست مساله را حل کند؟
آیا تا به حال دیدهاید نگرانی، قدرت و نیرویی داشته باشد که بتواند مشکلی را حل کند؟
آیا میدانید نگرانی و استرس چه فرآیند خطرناکی را در سیستم جسمی و روانی شما ایجاد میکند؟
آیا میدانید همین نگرانی و دلشوره باعث جذب کردن اتفاقات ناخوشایند میشود؟
همچنین آیا میدانید نگرانی به سیستم ایمنی بدن لطمه میزند؟
استرس میتواند مشکلات زیادی را برای جسم و همچنین ذهن ما ایجاد کند. به همین شکل روی سیستم ایمنی و دفاعی بدن هم تاثیر منفی داشته باشد و تاثیر مثبتی هم ندارد و کار خاصی هم انجام نمیدهد.
به شما توصیه میکنم پرطرفدارترین کتابهای مدیریت استرس در سال ۲۰۱۹ را مطالعه کنید. همچنین میتوانید اطلاعات بیشتری در مورد استرس و نگرانی داشته باشید. مثلا ببینید اضطراب و استرس چیست؟ روشهای کنترل اضطراب و استرس کدامند؟ به علاوه مواد غذایی مناسب برای کاهش استرس نیز میتوانند موثر باشند.
باید بتوانید استرس خود را کنترل کنید تا بتوانید پاسخی برای این سوال داشته باشید که چگونه میزان استرس خود را تنظیم کنیم؟
هر زمان دچار نگرانی شدید با خودتان جملات تاکیدی مثبت تکرار کنید و بدانید که در چنین شرایطی مستعد جذب آن چیزی که دوست ندارید، میشوید. اگر خودتان و اطرافیانتان را دوست دارید، استرس را کنار بگذارید.
چگونه از زمانهای در کنار هم بودن استفاده کنیم؟
شرایط زندگی این روزها بهگونهای است که شاید بسیاری از خانوادهها در طی سال، مجبور باشند، ساعتهای زیادی را سر کار بوده و حتی روزهای تعطیل هم مشغلههای زیادی داشته باشند. در نتیجه ممکن است نتوانند در طی سال و حتی در روزهای تعطیل در کنار خانواده باشند.
فرصت قرنطینه کمک میکند از این با هم بودنها استفاده کرده و برنامههای خوبی را دنبال کنیم. ممکن است چنین شرایطی پیش نیاید که اعضای خانواده بتوانند ساعات و روزهای زیادی را در کنار یکدیگر باشند و تجربهی خوب و دوست داشتنی و البته خاطراتی به یاد ماندنی برای خود و خانوادهشان رقم بزنند.
در این زمانهای با هم بودن فرصت خوبی است تا:
نگاه خودمان را به یکدیگر نزدیکتر کنیم. دور از یکدیگر بودن باعث شده برخی از اعضای خانواده به دلیل دوری فیزیکی، از نظر ذهنی و روانی هم از یکدیگر فاصله داشته باشند. در این فرصت میتوانید مجددا در مورد ارزشهای مشترک خودتان با یکدیگر صحبت کنید. در این مقطع زمانی میتوانید فاصلهی ایجاد شده بین اعضای خانواده را کمتر و کمتر کنید.
تصمیمهای خانوادگی بگیرید. از فرصت با هم بودن برای تبادل نظر و تصمیم گیریهای جدید استفاده کنید. شاید دیگر چنین فرصتی پیش نیاید که بتوانید جلسات خانوادگی مهم را برگزار کنید. اگر صاحب فرزند هستید میتوانید برنامه ریزیهای جدیدی برای فرزندان خود داشته باشید. اگر زوج هستید، میتوانید طرحهای بلند مدت و میان مدت و کوتاه مدت زندگی را با کمک یکدیگر همفکری کنید و اگر مجرد هستید میتوانید با سایر اعضای خانواده برای بهبود شرایط همفکری کنید.
فرصت قرنطینه، زمان مناسبی برای حل مسالههای مختلف است. وقتی درکنار اعضای خانواده هستید، میتوانید از این فرصت برای حل مساله استفاده کنید. مثلا اگر یکی از اعضای خانواده مشکلی دارد و در طی روزهای سال به دلیل مشغلهی کاری زمانی برای رسیدگی به این موضوع نداشتید، اکنون زمان مناسبی است تا به وی کمک کنید و در واقع حل مساله کنید.
برنامههای جدید کاری و شغلی بریزید. در این فرصت، میتوانید برای کسب و کار خودتان برنامهریزیهای جدیدی داشته باشید. این فرصت را دارید که سایر اعضای خانواده نیز با شما همفکری کنند و در کنار شما باشند.
فعالیتهای خانوادگی میتواند فضای خوبی به خانه شما بدهد. وقتی در کنار یکدیگر هستید، فعالیتهای جمعی و گروهی برای خانواده درنظر بگیرید. میتوانید بازیهای ساده انجام دهید. تصمیم بگیرید یک سریال آموزنده و مناسب خانواده را بهصورت دستهجمعی ببینید و لذت ببرید و درنهایت جلسات تحلیل فیلم برگزار کنید. میتوانید با کمک به یکدیگر خانه را مرتب سازی کرده و کارهای عقب افتاده منزل را سر و سامان بدهید.
منبع: /bazaracademy.ir |