معجزه مکتوب کردن رویاها و اهداف
معجزه مکتوب کردن رویاها و اهداف
مربی رشد شخصی معروف، مارگارت گرینبرگ معتقد است نوشتن یک نامه امید بخش، به جای روی کاغذ آوردن تصمیمات سال جدید، تاثیر بیشتری بر محقق ساختن اهدافتان خواهد داشت.
با این که من همیشه سعی می کنم در بیان نظریات و مسائل، جنبه ی عمومی بودن قضیه را رعایت کنم و در حقیقت، همه را با یک چوب نزنم، اما فکر می کنم این بار و در این مورد خاص، آن قدر ها که خودم مایلم نتوانم این اصل را رعایت کنم. طبق تجربه ام دریافته ام که ما می توانیم افراد را به دو گروه جداگانه تقسیم کنیم: آن هایی که تصمیمات سال جدید را روی کاغذ می نویسند و آنهایی که چنین کاری انجام نمی دهند. اما فکر می کنم این بار باید یک گروه سومی را هم به این دسته بندی افزود؛ منظورم افرادی است که در شروع سال جدید، یک نامه ی مملو از امید و انگیزه برای خود می نویسند تا الهام بخش آنان در طی مسیر رسیدن به اهدافشان باشد.
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که اهدافشان را مکتوب نمی کنند، به شما تبریک می گویم. چون فکر می کنم اگر این کار را انجام دهید، به احتمال قوی، دنبال راهی برای پیچاندن و بی خیال شدن آنها در برهه ای از سال خواهید گشت…خب، خودتان هم که می دانید؛ پیدا کردن دلیل، یا بهتر بگویم بهانه، برای توجیه عدم دستیابی مان به هدف، آن هم در دوره کنونی، بسی آسان خواهد بود.
بنا بر مطالعه ای که اخیرا انجام شده است، تقریبا نیمی از آمریکایی ها هر سال در ابتدای سال نو اهداف و تصمیماتشان را مکتوب می کنند (چیزی در حدود یک سوم از جمعیت هم هیچ گاه چنین کاری انجام نمی دهند)؛ اما نکته جالب اینجاست که فقط حدود ۸٪ از افراد موفق می شوند و به نتایج مثبت دست می یابند. با این تفاسیر، ما چطور می توانیم رویاهایمان را تحقق بخشیم و اهداف قابل دستیابی برای خود تعیین کنیم؟
نامه امید بخش
خب؛ اجازه دهید به شما یک راهکار دیگر معرفی کنم: نوشتن نامه امید. من در طی ۱۰ سال گذشته، این شیوه را روی مراجعینم پیاده کرده ام و شاهد به بار نشستن نتایج مثبتی هم بوده ام. می خواهید دلیل موفقیت این روش را بدانید؟
معجزه مکتوب کردن رویاها
پروفسور سیندر، استاد روانشناسی کلینیکی در دانشگاه کانزاس، با انجام تحقیقات بسیار وسیعی در طی دو دهه گذشته قصد داشت تا نقش امید را در رسیدن به اهداف بررسی کند. وی دریافت که داشتن یک هدف، علی رغم اهمیت فراوانی که دارد، به خودی خود کافی نیست. ما به دو عنصر دیگر برای موفقیت نیاز خواهیم داشت: مسیری برای رسیدن به اهداف و اعتقاد و باور به توانایی مان در محقق ساختن آنها.
یک فرآیند ساده مثل آب خوردن
خبر خوش این است که فرآیند نوشتن یک نامه ی امید کار راحتی است. در ابتدای امر، نامه را تاریخ بزنید: تاریخ روزی که نامه را می نویسید، البته در سال بعد.
در مرحله بعد، نامه را به گونه ای بنویسید که انگار زندگی به وفق مرادتان سپری شده است؛ همه چیز از کار، سلامتی، روابط و مسائل مالی تان آنطور که شما دوست داشته اید پیش رفته است. سعی کنید درباره تمامی ابعاد و قسمت های مختلف زندگیتان بنویسید؛ بنویسید که چه چیزی و چه کاری شما را به این نتایج فوق العاده رساند؛ کدام کارتان، این سال عالی را برایتان رقم زد؟
شما می توانید در هر زمانی که بخواهید چنین نامه ای بنویسید. نیازی نیست منتظر آمدن سال جدید یا روز تولدتان باشید. هر زمان که دلتان خواست و در هر مکانی که در آن احساس راحتی می کردید، نامه تان را بنویسید. هیچ چیزی شما را محدود نمی کند. تنها نکته ای که باید به خاطر داشته باشید این است که یک یادآور برای خودتان بگذارید تا تاریخ سال آینده که باید به آن نامه مراجعه کنید را به خاطرتان بیاورد. اصلا یک راه بهتر؛ این نامه را به یک دوست صمیمی بدهید و از وی بخواهید در تاریخ مقرر آن را برایتان ارسال کند. چه بسا با این کار، باعث شوید او هم چنین نامه ای برای خود بنویسد.
خودتان را شگفت زده کنید
ما همیشه وقتی نقشه یک تغییر مثبت را در زندگیمان طرح می کنیم، احساس مثبتی داریم؛ دلیلش این است که ما به صورت پویشگرانه در حال برنامه ریزی بوده و در واقع، بر مساله کنترل داریم؛ و همچنان که زندگی به پیش می رود و ما پیرتر می شویم (که البته امیدوارم با این افزایش سن، درایت و خرد بیشتری هم کسب کنیم)، میل به انجام کارها و برداشتن قدم هایی که منجر به وقوع چیزی در زندگیمان شود، در ما بیشتر و بیشتر می شود.
البته، به خاطر داشته باشید که در هر صورت، ممکن است برخی از مواردی که در نامه امیدتان مطرح کردید، رنگ واقعیت به خود نبینند. اما به نظرم، و البته با توجه به تجربه شخصیم، فکر می کنم از نتایجی که به بار خواهد آمد، و از تعداد اهدافی که عملی ساخته اید، شگفت زده خواهید شد. با این تفاسیر، آیا برای نوشتن نامه امیدتان آماده اید؟
منبع:bazaracademy.ir |